2024-08-28 13:03

EU4Dual Alliance találkozó a főbb társadalmi kihívásoknak a duális felsőoktatáson keresztül történő kezeléséről


 

Az alakuló ülés fénypontjai

A Máltai Művészeti, Tudományos és Technológiai Főiskola (MCAST) által szervezett ülésen a szövetség megválasztotta új főtitkárát, John L. Harrist. Harris úr több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik az iparban, a vállalati diplomáciában és az érdekelt felek bevonásában több kontinensen.

Az ülésen jóváhagyták az első évre vonatkozó munkatervet. A 2023-as év egyik legfontosabb prioritása az irányító testületek létrehozása lesz, amelyek magukban foglalják az Akadémiai és a Hallgatói Tanácsot, az Ipari Kapcsolatok Tanácsát és a Tanácsadó Testületet. A szövetség továbbá kutatási programba kezd, amely a duális felsőoktatás módszereit és hatásait vizsgálja.

A szövetség 2023 végéig a maga nemében elsőként hirdet duális tanulmányi mesterképzést, valamint a munka jövőjére összpontosító mikro-kreditpontok első katalógusát. Emellett elindítja a duális tanulmányok kiválósági központját - egy olyan kezdeményezést, amely az intézmények duális tanulmányokkal kapcsolatos kollektív szakértelmét egyesíti a modell globális népszerűsítése céljából. Ennek eredményeképpen 2024 elején Máltán megrendezik az első konferenciát a duális felsőoktatásról.

A 2023-24-es tanév kezdetétől a 9 intézmény hallgatói és munkatársai további lehetőségeket kapnak az EU4Dual hálózaton belül, valamint részt vehetnek több új kutatási projektben, amelyek a zöld átmenethez és a munka jövőjéhez kapcsolódó területeken indultak.

Bízunk abban, hogy közös erőfeszítéseink innovatív megoldásokkal fognak szolgálni a ma és a holnap előttünk álló összetett kihívások kezelésére.